Na Dni systémových riešení komunálneho zberu predstavil REDOX novinky
19.09.2016 7:57:25
 

Najväčší dodávateľ komunálnej zvozovej techniky na Slovensku predstavil na svojom každoročnom podujatí „Deň systémových riešení komunálneho zberu“ viaceré novinky, ktorým dominujú podzemné a polopodzemné kontajnery. Deň systémových riešení komunálneho zberu sa konal 13. septembra 2016 už po niekoľkýkrát v príjemnom prostredí rekreačného strediska Šachtičky a v hoteli Šachtička, ktoré sa nachádzajú iba 7 km od Banskej Bystrice.

„V REDOXE došlo za ostatný rok k podstatnému rozšíreniu produktového portfólia o veľmi náročnú oblasť, ktorou sú podzemné a polopodzemné kontajnery. Je to výsledok toho, že podobne ako celá Európa, tak aj my vnímame snahu o presun odpadov v mestách pod zem,“ uviedol pre Odpady-portal.sk konateľ spoločnosti Roman Malček.

REDOX predpokladá, že do piatich rokov by mohlo byť týmito zariadeniami čiastočne vybavených tridsať slovenských miest. Výhodou kontajnerov je predovšetkým ich estetika, s ňou súvisiaca hygiena a klesajúce náklady pri väčšom počte osadení. Podzemné kontajnery sa podľa Malčeka presadzujú viac v centrách miest, polopodzemné na sídliskách.

Predaj týchto kontajnerov bude realizovať spoločnosť REDOX - ENEX s.r.o., ktorá vznikla v júli tohto roku.

Z ďalších noviniek upozornil Malček najmä na snahu ponúknuť zberovkám a prevádzkovateľom aj investične menej náročné riešenia zvozovej techniky aj pri prechode na podzemné a polopodzemné kontajnery. „Vyvinuli sme a vyvíjame aj možné úpravy už existujúcej techniky, ktorú majú tieto zberovky. Počítame, že takto je možné ušetriť 70-80 percent investičných nákladov,“ vysvetľuje.

Podobne REDOX ponúka aj možnosť zakúpenia už ojazdených vozidiel od spoľahlivých zahraničných majiteľov a vo výbornom technickom stave.

FOTOreportáž z podujatia nájdete na www.odpady-portal.sk



ZOVP - Združenie organizácií verejných prác, www.zovp.sk