Tornádo na Morave
02.07.2021 12:51:33
 

Tornádo minulý týždeň spustošilo časť Južnej Moravy, zasiahlo hlavne obce Hrušky, Moravskú Novú Ves, Lužice, Mikulčice a mesto Hodonín.
V týchto extrémne ťažkých chvíľach, ktoré zasiahli ľudí a ich domovy, niektorí členovia ZOVP sa prihlásili a ponúkli svoju techniku na odstraňovanie následkov tornáda. V priebehu piatka sme sa kontaktovali s krízovým štábom Hodonína, Mikulčíc a starostkou obce Mikulčice.

Od soboty sa do upratovacích prác zapojil teleskopický nakladač a hákový nosič kontajnerov z TS Dolný Kubín a spolu s vozidlom  z TS  Stará Turá  nakladali a odvážali  suť v Hodoníne  podľa pokynov krízového štábu.  Od pondelka  sa pripojili ďalšie vozidlá s kontajnermi  zo spoločností VEPOS – SKALICA s.r.o., Technické služby Senica a.s., Vepos Vráble s.r.o., ktoré likvidujú následky škôd napáchaných tornádom v Mikulčiciach.

V prípade, že je záujem pripojiť sa k už vypomáhajúcim organizáciám, kontaktujte sekretariát ZOVP aj s uvedením techniky, ktorú viete poskytnúť a druh Vašej konkrétnej pomoci bude ponúknutý krízovému štábu.

 

V mene združenia ďakujeme spoločnostiam za pomoc Morave.



ZOVP - Združenie organizácií verejných prác, www.zovp.sk